30 maj 2012

Roligt att man fortfarande har besökare trots dålig uppdatering. !
Iaf så har man haft fullt upp med lite av varje faktiskt, har haft några otroligt varma o sköna dagar, så har inte alls haft någon ork till nå bloggande.

Tindra är 8 månader och 9 dagar nu, på sin 8 månaders dag kunde hon ta sig upp från liggläge till sittläge, det var helt underbart att se. Kul med framsteg som sker gradvis =D
Hon kryper nu också för fulla muggar, hon har lärt sig flytta fram händerna allt eftersom o har nu fått begrepp om hur man gör så nu masar hon sig inte fram, eller så ljuger jag nu, då hon känner sig lat kan hon ibland göra det, men då tar latheten över tyvärr.
Allt går så fort nu, snart går hon till o med. Man kan redan nu märka att hon kan ställa sig upp med hjälp av stöd. bara om hon vill och att tålamodet finns där så går det.
Duktiga Tindra. <3


Det har till o med hunnit vara morsdag o klart att jag fick en morsdags present av killen o Tindra såklart, blev så glad då jag inte alls trodde jag skulle få nått.
Det är iaf en omtanke som räknas, och det hade inte spelat nån roll om han kom med blommor, men iaf så fick jag nått mkt bättre än just blommor, nått jag hade önskat mig. =D
Kan vara fint med önskelistor ibland, som tur var så hade jag bara uppskrivet en grej på den önskelistan så han hade inte så mkt till alternativ =D
Åter tack till dig älskling. Du gjorde dagen speciell <3

25 maj 2012

Hår fix.

Igår va min syster här o fixade mitt hår, tog typ 3 timmar att slinga eftersom vi gjorde det i omgångar för att den första slingan inte ska ha legat i för länge, la blonda slingor o ville absolut inte att dom skulle vara inne för länge så dom skulle bli vita.
Alexandra hjälpte mig först att slinga håret, men tyvärr så blev det jätte dåligt då visa slingor blev jätte feta, för markerande o dom blev typ vita.
Så min syster fick jämna ut det o fick det iaf att se bättre ut förhoppningsvis =D
Snäll som jag var fick hon ett skrov efteråt som tack. =D

Idag händer nog kanske inte allt för mkt, jag o Tindra kanske hittar ut en sväng i solen, tråkigt nog så vågar jag inte ha henne ute på gräset eftersom att jag är rädd för hundbajs som hon kanske kryper/sätter sig i.
Tycker det är tragiskt att de finns de som släpper hundar lösa så de kan springa o kissa o även skita överallt, tråkigt för andra som bor i samma hyreshus som inte kan känna att en gräsmatta kan vara bajsfri, vill inte behöva oroa mig över vad mitt barn kryper/sätter sig i.
Önskar man hade egen gård/hus =D

24 maj 2012

Stor Främmande =D

Idag har både morsan o farsan vart förbi, + att en kompis dök upp med sin son runt 5, vi gick en sväng till ainas för att fika o prata lite, trevligt trevligt.
Var riktigt skönt att sitta ute. Tindra låg o sov ett bra tag i barnvagnen innan hon vaknade till o fick komma upp till oss för att hälsa o titta sig omkring =)
Jätte mysigt att man fick med sig killen också, o att fannys kille dök upp mitt i allt. =)

Annars idag har jag både hunnit tagit golven o bakat bullar, som blev riktigt saftiga o goda. =D

Fonky Fresh & B-Raz - Hjärtslag

20 maj 2012

Helgen!

Helgen i sig har väl inte bestått av allt för mkt, har varit i bergsbyn bland annat o köpt glass, där är dom kända för sina enormt stora mjukglassar o jag kan hålla med om att de är dom också, men då man verkligen tänker efter orkar man aldrig äta upp, så egentligen är det rätt så ovärt att åka dit för att köpa då man kan köpa i stan o få lite mindre glass men som man istället orkar äta upp. =D
Kan inte heller påstå att mjukglassen är så speciellt god då allt strössel tagit slut. Man tröttnar fort, o blir lite äcklad.

Iaf just nu sitter lillan o vilar ner maten som jag gav, köpte lite morötter som jag själv rev ner i maten o blandade ihop, det gick ner o hon tyckte det var gott. =D
Ska alldeles snart börja städa också, golven måste tas, sedan måste tvätt vikas undan. Tur att tvätten går hyfsat fort, men tråkigt att vika. =D
Får se om vi åker ut en sväng idag också, kanske ut o gå en sväng närmare afton, bara det inte är för kallt, då är det bara tråkigt att vara ute o gå. =)
Känner mig faktiskt lite sugen på något sött också, kanske lite godis? =)
Detta ser väl gott ut ;D


16 maj 2012

Mascara!

Kollade runt om mascara idag, o hittade en på kicks som jag jätte gärna ville ha =)
DIORSHOW NEW LOOK MASCARA i färgen brun =) Den har verkligen en jätte fin brun färg o inte en brun/svart färg som bara egentligen är svart o inget annat.
Jag var verkligen ute efter en hel brun o hittade en nu, men problemet är att den är lite för dyr, 335 kr.
Får se vad som händer om man köper den nån gång lite längre fram.



14 maj 2012

orklös!

Har inte alls den senaste tiden haft ork till att blogga, Har haft för mkt annat för mig än att sitta här =D
iaf så blir tindra snart 8 hela månader, inga tänder än så länge men dom kommer väl snart.
Hon har blivit mkt bättre på att sitta själv men händer ibland att hon far bakåt, när hon far åt sidorna tar hon emot sig med händerna o det är ju bra=)

Igår fick vi vår fina Street soffa med kuvertkuddar, lööve it. =D

Killen har varit hemma idag, han har ont i ryggen så han har vilat. =)
Själv har man försökt ta hand om resten som lite hemma fix o Tindra såklart. =D
Men som sagt så blir man rätt trött själv också ibland o kan lätt nån gång hamna på den lata sidan där man ingenting alls orkar, men försöker ändå hålla undan i hemmet.
Duktiga jag.
Inget diplom =D

10 maj 2012

Grattis i efterskott =D

Igår fyllde min lillkusin eller nu så kallade stora kusin 18 år =)
Vad där ett tag o grattade o det var roligt att ses igen, ett tag sen senast = )

..

8 maj 2012

Flängandes hit o dit.

Idag blev det en tidig dag, åkte hemifrån vid halv 11 o for då bort mot solbacken o in där på lite affärer, bland annat in på blomsterlandet för att söka ett par blommar att ha i vardagsrumsfönstren.
Jag o min syster gick länge o väl för att hitta något som vi ville ha hem, funderade först på ett par riktiga blommor men tänkte sen efter att det kanske är bättre med plast, men ett par som ser äkta ut, hittade ett par fina som det fick bli.
Tindra tappade till o med sin ena sock där borta så vi fick även springa tillbaka o leta efter den=D som tur var hittade jag den längst bort vid ingången. Tur tur=)
just nu sitter vi iaf o vilar ner maten, både jag o Tindra.
Ska försöka lägga henne ett tag o se om hon vill sova en timme, kan vara bra o få lite sömn.

Hoppas även på att Alexandra ska orka o vilja slinga mitt hår idag, men får väl se om det blir av, kommer iaf lägga blonda slingor i håret. Hoppas det blir bra mot mitt röda hår, det växlar även lite ljust i det.

5 maj 2012

BVC

Idag tog jag o tindra en promis till BVC hon skulle göra boeltestet ( blicken orienterar efter ljud ) som dom flesta barn gör mellan 7 o 10 månader.
Hon gav respons på att hon hörde men var allt för inne i de leksaker hon hade fått att hålla i att hon inte ens orkade titta åt vilket håll ljudet kom från.
Hon sa det distriktsköterskan att eftersom tindra redan rätt nyligt gjorde ett hörseltest och att det visade bra behöver jag nu i detta fall inte skicka en remiss, men om testet inte varit gjort tidigare hade en remiss skrivits redan nu eftersom hon inte vände huvudet,
hon var trots allt inne i allt annat intressant o brydde sig helt enkelt int :)

4 maj 2012

Det som inte får hända hände.

Natten till idag åkte Tindra i golvet från vår säng, hon rullade på medan jag vände bort ryggen i några sekunder.
Det enda vi hörde var ett jätte litet duns ner i golvet o jag tänkte för mig själv " vad sparkade hon nu ner " vände mig om o tittade ner o såg hon där helt plötsligt, allt kom som en chock, hon började gråta ganska så direkt o själv skyndade jag mig för att ta upp för att trösta, tittade o kände på henne o sa " vi måste ju åka in med hon "
Jesper försökte lugna mig med att säga att jag skulle ta det lugnt, o att jag skulle ringa.
Han fick ta över sin dotter o hon slutade gråta ganska så direkt.
Jag ringde iaf till sjukvårdsrådgivningen på nr 1177.
Pratade med en sjuksyster där o förklarade vad som hade hänt, hon sa att vi skulle avvakta o se om hon möjligtvis kräks eller dylikt tecken på nån hjärnskakning.
gav henne sitt kvällsmål runt 9. 1 timme efter olyckan, det gick faktiskt bra. Hon somnade till där ett tag medans jag matade, när flaskan var tom väckte jag henne lätt genom att stryka på ryggen, 30 min fick hon sitta uppe med oss för att vila ned maten o hon visade inget tecken på någon symptom eller något annat som bara kändes fel.
2 gånger i natt ställde jag klockan för att titta till henne, höll även koll på om hon möjligtvis var varm, tecken på feber!
Tindra hade verkligen änglatur, hon kunde ha dräpt sig själv med att bryta nacken eller något annat hemskt, hon var 20 cm från att ramla där sängbordet står, det är ett litet sängbord som egentligen ska hänga på väggen vår men det hade lossnat o stod nu bara brevid ena sidan av sängen, hade hon fallit in i det hade hon kanske inte ens överlevt detta fall.
Jag vet att Tindra rullar hur i helvete kunde jag bara tänka tanken att vända ryggen till, allt gick så fort. =(
Då detta hände kände jag mig som världens mest sämsta o oansvarig mamma.
Tindra verkar må bra idag, har gett henne sin frukost o hon ligger nu efter den o sover som vanligt =)
Hade aldrig förlåtit mig själv om något hade hänt.
Det var mitt fel!






BVC idag kl 13:00. Där blir det som vanligt med vikt,längd,huvudomf, + även ett så kallat Boeltest, nå slags hörseltest =)

2 maj 2012

Biffar =D

Nu medans lillan ligger o vilar har jag tänkt offra lite tid till att gå o börja med middagen, kommer göra klyftpotatis o hemmagjorda biffar =)
Hoppas det smakar =D

1 maj 2012

Har nu denna dag bara tagit det lugnt efter valborgs, har varit så trött o slut.
Att få vila ibland kan vara bra. =)
Vi grillade faktiskt igår med alle Alexandra o Johan, var riktigt trevligt, spelade även lite spel.
Tindra var även med hela kvällen o det gick väl bra det med, men hade nog kanske ändå önskat lite barnpassning så man själv får vara lite barnfri =)