28 feb. 2012

Väggdekor och Jack ångest !

Sitter just nu o kolla på olika väggdekorationer som jag skulle vilja köpa till hemmet, funderar bland annat på att sätta upp denna i vardagsrummet på en vägg där.


Tyckte den var så himla söt =)

ovanför Tindras säng vill jag nog sätta den här.


sedan funderar jag även på att sätta upp något i köket, har en vägg där som är alldeles tom ; D
Tänk vad fint man kan få bara med hjälp av lite dekorationer.



Såg även en jacka idag som var nedsatt från 800 till 400kr. Vill nästan köpa för att ha nästa vinter, men har beställt lite kläder nu o jag kommer få ångest om jag ska köpa mer.
Nästa år måste jag hur som helst köpa ny jacka, o jag kommer säkert inte hitta någon lika fin för 400 kr då, så jag kanske måste passa på nu då istället.
Den ser ut så här i brun, funderar på att ta den då i så fall.
men först vill jag nog ha ett godkännande från killens sida med, vill inte fatta beslut själv då det är vår ekonomi som drabbas, men jag gillar den iaf =)



27 feb. 2012

Dagen har bestått av mkt.

Idag har man hunnit med lillan till BVC som gick bra, fick en uppgift till nästa gång att träna lyfta henne i armarna så hon hamnar i sitt läge, det är tydligen något hon ska kunna vid 6 månaders ålder. Hon följer sin kurva fortfarande jätte fint. kunde däremot ökat lite extra i vikt.
Nästa träff är det Läkarbesök som kommer bestå av hjärt,lungkontroll o ben kontrollen jag tycker är jätte jobbig att se på, men det kommer gå bra ändå.
Har även hunnit förbi rusta o bestämt fondvägg till både sov o vardagsrum, kommer nog bli fin fint =)
Har även hunnit beställt nya kläder, + lagt ut på tradera en hel del kläder jag inte riktigt kan ha efter Graviditet.



Hittade däremot denna topp idag o tänkte ska jag våga mig på.
Velade ett tag men den hamnade tillslut i varukorgen. Vi får se om jag passar i den eller inte, annars åker den tillbaka =)
Har verkligen jätte svårt för kläder då jag har rött hår. Jätte svårt att veta vilka färger som skulle passa, o kan tyvärr inte ha vad som helst då det skära sig till mitt hår.
Köper mest svart vita kläder oftast sånt som hamnar i min garderob, men nån gång måste jag prova på nån färg bara för att veta vad som skulle kunna gå att ha, kanske det är så att jag hittar nån färg jag passar i tillslut iaf, jag får väl se =D



köpte även denna väska idag, hoppas jag trivs med den, har jsut nu en stor väska med litet band, men nu vill jag ha en liten väska med långt band, som jag kan korsa huvudet med, blev tokig på min förra som alltid skulle glida ner från axlarna så fort man böjde sig lite, men nu så är det slut med det.


BVC.

Idag ska vi till BVC halv 2 hoppas allt ser bra ut även denna gång o att hon följer sin kurva som hon ska =)
Uppdaterar lite info sen =)

Föresten blev helt överlycklig i natt då jag märkte att vår dotter hade vänt sig på mage, hon vände sig o försökte sova på mage 3 gånger men jag gick o la henne på rygg igen =) Härligt då man märker framsteg =D

26 feb. 2012

Kläder.

Just nu sitter jag o tindra o spanar in lite kläder på internet =) funderar på att beställa hem lite jeans leggings tröjor osv, känns som om det var år sen man köpte kläder o har verkligen ont om kläder som passar. Hoppas jag hittar något fint som inte är allt för dyrt =)
Måste även försöka se efter om en fleece overall till lillan som hon kan ha nu närmare våren =)


Tjingelong =)
Vi vaknade rätt tidigt idag trotts en sen filmkväll med Johan o Alexandra igår, tyvärr sög filmen men hoppas på en bättre nästa gång=)
Iaf Idag har vi varit ute o kollat runt i olika affärer, vi har bland annat bestämt oss för att sätta fondvägg i sovrummet o hittade en fin på rusta=)
Vi tänkte oss även en fondvägg i vardagsrummet men ska åka till färg city imorgon efter BVC o kolla vad vi kan hitta där =)

25 feb. 2012



22 feb. 2012

Babycenter.com

Vi har från början av min graviditet varit med i babycenter, spännande varje vecka att få ett mail där det tex kan stå vad som är bra att äta, tänka på osv.
Är fortfarande medlem och får fortfarande mail en gång i veckan, tycker det är så spännande att läsa o följa med vad som händer i sitt barns utveckling. =)


Mitt barn denna vecka - 5 månader

Hej,

Om det inte redan hänt, kommer ditt barn snart att skratta åt roliga ansiktsuttryck och till och med försöka få dig att skratta. Bebisen visar sin själsliga sida på andra sätt också – det har verkligen hänt massor sedan den var nyfödd och inte kunde kommunicera sina känslor på ett mer komplext sätt. I detta stadium visar din bebis kanske tillgivenhet genom att lyfta armarna när den vill bli buren, gråta när du går ut ur rummet och genom att pussas och kramas. Det är ovanligt att barn börjar krypa på riktigt innan sex månaders ålder, men många femmånadersbebisar jobbar på att lyfta både bröstkorgen och rumpan på samma gång med en tjusig gungbrädeseffekt!


21 feb. 2012

idag begav vi oss till Bureå för att kolla vart min kompis bodde, dom har nämligen nyligt köpt hus där,
vi for på vägen hem in på Statoil o köpte lite gotti gott, alltid mysigt med godis under bilfärd ;D
Nu ska vi lägga oss o äta lite vitlöks baguette o se något spännande på tv kanske =D

Godnatt..............

förkylning kan orsaka problem.

När vi var o handlade igår träffade jag en gammal arbetskompis som jag jobbat med under sommaren, vi var bägge gravida samtidigt o hon skulle ha en månad före mig, men iaf så berättade hon att dom hade varit inne på akuten med deras 5 månaders dotter pga andningsuppehåll, tydligen var ungen förkyld o hade mkt hosta.
Tänk att förkylning kan ta så hårt på små barn att det kan orsaka andningsuppehåll.
jag hade fått panik om det hade hänt Tindra, för egentligen vad gör man vid en sån sits, självklart skulle man ju försöka få liv i sitt barn men ändå man måste ju även kanske veta vad man gör så att man verkligen vet att man gör rätt.
Tindra har iaf klarat sig bra från förkylning o hosta. Jag är glad att vi inte är ute med henne nu så mkt i onödan då det är kallt osv, man vill jue inte dra på henne nån sjukdom då man vet att immunförsvaret är lika med noll.

20 feb. 2012

Deppar dag.

Jaha då var mensen igång då igen efter cirka 4 månader, tråkigt men så är fallet,
känner mig alltid så deppig då den kommer igång, men idag har jag iaf stor städat hela lägenheten, dammtorkat o tagit golven. =D
Tindra har varit rätt så lugn o sammarbets villig medans jag städat. Det känns iaf skönt att man kan ägna en dag till att städa utan att hon vill ha uppmärksamhet hela tiden.
just nu sitter jag o väntar på att killen ska komma hem från jobbet, sedan ska vi försöka äta nån middag o sen fara ut en sväng med tindra, får se om vi tar promenad eller bil till lite affärer.


19 feb. 2012

Jag hatar verkligen att sitta uppe o känna att andra ligger o sover o själv sitter man här helt ensam utan att ha någon att prata med, jag vet att jag borde sova då klockan är 4 på morgonen, men sitter o funderar allmänt om saker o ting, har bland annat fundera på att sluta amma, jag känner verkligen mig jätte trött efter varje amning, helt utpumpad blir jag, det tar verkligen på.
Sen tycker jag att Tindra har blivit så svår nu att amma då hon helst väljer att fokusera sig på annat, på nätterna sover hon typ 7 timmar utan mat så där är det toppen där o pga det kanske det är onödigt att hålla i gång bröstmjölken.
Har tyvärr väldigt svårt att få ut tillräckligt med mat då jag inte heller ammar regelbundet, o jag vet att tindra alltid vill ha mer, o därför måste jag ge henne ersättningen med för att garantera att hon blir mätt. Hurra för den då, jag hoppas iaf att jag inte behöver få dåligt samvete för det beslutet, men jag tror det kommer gå bra med ersättningen ändå =D

15 feb. 2012

Look.


Mamma pappa titta jag sitter nästan helt själv, känn er stolt över er lilla ängel, <3 SMILE


14 feb. 2012

Uppskattardag = D

idag på dagen kom jespers mormor o mamma förbi för att hälsa på o se Tindra, första gången mormor hans fick se henne, var till o med första gången man träffade henne själv, fick blommor o lite choklad, det var ju snällt =)
Idag har man även umgåtts lite med alexandra o haft lite små trevligt med massa skit snack o lite dator checkande inne på Ikeas hemsida.
Tindras farmor o farfar har också hunnit vara förbi ett tag idag o hälsat på även så Jespers farbror.

Helt plötsligt blev det en massa namn att räkna upp, men dagen i sig har iaf varit som man brukar säga "full huggning o raka rör" = D
Fick till o med ett jätte fint porträtt på tindra = D



Den fick stå på en hylla i vardagsrummet, gör sig fint där =)

12 feb. 2012

Detta är vårt kök, blev ändå nöjd över hissgardinerna, ser rätt fräscht ut med vitt =D




11 feb. 2012

Cellprov.

Fick hem ett brev om att komma o göra ett cellprov, tydligen får alla kvinnor som fyllt 23 år hem ett sådant brev i brevlådan.
Först blev jag lite skraj med tanken på att jag inte visste vad ett cellprov innebar o sedan vad det va bra för?
tur att internet finns o hurra för google = D
men iaf dum som jag var så avbokade jag undersökningen, varför? jo jag klarar inte av att ligga i en Gynstol o veta att nån ska kolla mig mellan benen, visst förlossningen var ett undantag, men då hade man ju så ont o ville bara få ut ungen, var knappt ens medveten då om vad som hände, andades tyvärr lite för mkt lustgas att det kändes nästan som om man var helt själv där inne, men man hörde bara lite röster, o kunde knappt uppfatta vad som sas.
Nu om jag gör cellprovet kommer jag ju garanterat vara 100 % medveten.
Visst ni kanske tycker jag är ett jävla tjoller men då får jag väl vara det då, jag kan inte hjälpa att jag är skraj o jag vet inte heller hur jag ska göra för att inte vara det, kommer jue inte kunna tänka på något annat precis då jag är därborta som gör att jag kan slappna av o inte vara skraj, jag vet ju att fokuset kommer att vara just där nere, o det är just det jag inte klara av.

9 feb. 2012

Har känt mig lite väl upptagen dom senaste dagarna o har inte alls tänkt på att publicera iväg något inlägg = D
Iaf så har man haft besök av en kompis o hennes son som är 2 månader äldre än Tindra, vi hade det riktigt trevligt igår, roligt se att 2 månader på barn kan göra så mkt skillnad = D

Har även fått gardinerna nu i vardagsrummet o i köket, det blev verkligen jätte fint, var o köpte blomkrukor o blommor till som blev helt perfa = D
ska lägga upp bilder sen =)
Tänk att gardiner o lite blommor kan göra så mkt, nu känner man iaf att vardagsrummet är nästa möbleringsprojekt.
Vi har tänkt in skaffa en svart byrå, golvlampa, fönsterlampa, o ett vitrinskåp, men det får komma nya saker då o då, hoppas iaf att inom 4 månader har vi allt klart = D



5 feb. 2012

Craaazy !

jag kan verkligen inte förstå hur man kan ha fest till kl 04:00, vem orkar hålla igång så pass?
Jag vaknade iaf av hög musik från grannens håll, just nu kokar jag lillans flaskor eftersom jag hade somnat ifrån dom o glömt skrubba ur.
Har i stor sätt nästan varit hemma hela dagen själv med Tindra, killen har man knappt sätt skymten av på 2 dar, eftersom han fixar sin bil.


vad händer nu? Jag funderar på att lägga ut lite kläder på tradera, har hur mkt som helst i en flyttlåda som jag måste bli av med, o kan verkligen inte kasta, kan bara inte ha nu efter graviditeten o jag vill inte kämpa mig ner till den vikt jag hade innan heller, inge snyggt att vara för smal.
Som morsan brukar säga " kläderna blir som ett slasa has " vad nu det riktigt ska betyda = D

Take care.

1 feb. 2012

Stress stress o åter stress.

Idag är det dax för lite städning, känner mig alltid stressad över att hinna allting, jesper brukar alltid säga åt mig att ta det lugnt, att det går göras lite imorgon åxå.
Jag känner aldrig så att typ " skit samma om jag inte hinner idag tar det imorgon då istället " jag vill ha allting bort gjort direkt.
just nu håller jag iaf på att laga mat, o samtidigt tvättar för fullt.
Tindra är lite uppmärksamhets krävande som vanligt så det går tyvärr inte få så mkt gjort som man hade önskat.






Det här är en av dom första gångerna som hon har börjat sova på sidan, förut gällde alltid rygg.
mysigt att se när hon utvecklas o väljer andra sovställningar = D



Så söt man kan vara, pappa vill inte vara med på bild, tråkigt för han = D