23 dec. 2011

Strålande.

Idag har jag o killen vart o handlat det sista inför morgon dagen, har även tjockat oss med pizza gotti gott gott. :D

Nu sitter jag i soffan o vilar efter att ha gjort janssons frestelse som just nu arbetar för fullt i ugnen o ska vara där till 21:30 prick, blir nog en rätt sen kväll i dag med tyvärr, får bara hoppas man int sover allt för länge imorgon nu, det får absolut inte hända på självaste julafton.


Hoppas man får nå fint av killen : D. Önskar mig allt dyrt o hoppas på att han int är snål.
Idag har man inte alls gjort speciellt mkt.
morsan o mormor kom förbi o hälsade på ett litet tag, Tindra fick en jätte fin dress i julklapp o jag o Jesper fick pengar =)



Tänkte även lägga upp en bild på Tindra då hon ligger i sin spjälsäng o lyssnar på sin sängmobil som hon gillar så mkt. Jag må då säga att hon låter som en liten dinosaurie unge när hon ligger här o gör ljud ifrån sig, påminner lite grann om Jurasik park filmerna. = D


22 dec. 2011

lussekatter.

Idag fick jag o killen en ide att stå o göra lussekatter o chokladrutor kl 02:00 i natt, pigga som bara den var vi igång o höll på till ungefär 5 innan vi la oss för att sova, vi lyckades iaf bra med allt bakande.

Just nu har jag iaf gett lillan mat, o efter det somnade gon så gott i min famn, världens gullgris är hon :D

20 dec. 2011

Bvc.

Idag ska vi till bvc med lillan, vi hoppas verkligen att hon gått upp bra i vikt som hon då ska, dom vill hon ska gå upp 150 g vecka så vi får hoppas då att hon gått upp kring 600 g nu då, eftersom vi int varit där på en hel månad.

17 dec. 2011

Feel Happy !






Sitter just nu o tänker hur lyckligt lottad jag känner mig, Har en fin dotter o en fin kille som tar hand om oss.
kommer ihåg då vi väntade barn hur jobbigt allt kändes, stressen och kanske även paniken över hur allt skulle kännas att bli föräldrar, det var så mycket som skulle hända och man kände hur mycket man förändrades själv både i kropp o humöret, jag tänkte inte alls mkt på förlossningen under graviditeten även fast det var den som riktigt skrämde mig, hur ont det skulle göra o hur jag skulle kunna hantera denna smärta.
När det var första barnet o allt kände man oron över hur man vet att förlossningen har startat igång, vad är en värk egentligen? hur känns en värk? Man hade så många frågor som man bara ville få svar på men som man aldrig egentligen kunde få ett svar till eftersom att alla upplever olika, minns då jag fick mina första värkar, började på förmiddam med att jag hade lite ont som sammandragningar, sedan då på kvällen fick jag värkar ungefär var 6-10 minut, ringde in till förlossningen o berättade hur man kände o jag fick som svar du får komma in om du vill eller om du heldre vill avvakta, det gör du som du vill, jag väntade ändå från 20:00 till ungefär 03:00 sen stod jag inte ut längre, Väl inne på förlossningen fick vi göra CTG - kurva i 20 minuter för att se hur länge värkarna varade, därefter fick jag läggas in på ett rum, var då även öppen 3 cm o hade då fruktansvärt ont, tillslut bad jag om EDA för att få lite lindring, hur skönt som helst hade uppehåll på värkarna i 2 timmar tills dom beslöt sig för att ge mig värkstimulerande medel, dröjde inte länge förens allt var igång igen.
Andades väldigt mkt lustgas och tyckte det var hur härligt som helst, Elektron skulle sättas på barnets huvud för att få bättre koll på hur bäbisen mådde, den ville bara krångla tog 3 försök innan den ville fästa, ont o jobbigt var det.
Minns den glada nyheten då hon sa nu är det dags att krysta du är öppen 10 cm, 10 timmar tog förlossningen o 21 september 13:39 föddes Tindra på pricken.


Idag har det gått snart 3 månader o jag känner mig som en jätte bra mamma, Tindra är världens finaste unge o jag längtar efter att få lära känna henne ännu mer. =D




15 dec. 2011

Allt tar tid.

Idag fick jag somna kl kvart i 12 på förmiddan o sov ungefär till 6, o nu måste jag försöka tvätta o sen göra knäck, ska göras idag =D
lillan har nyss fått mat o är helt utslagen, tur för mig som då kanske hinner sysselsätta mig med annat som också är lite tidskrävande.

Hejs.




trötthet.

Nu var det ändå ett bra tag sedan jag skrev, konstigt nog har jag känt att jag int haft tid med bloggandet öht, har nästan vänt på dygnet nu också pga lillan som sover mesta dels dagtid o full ös nattetid, så har själv blivit nattuggla o funderar vd jag ska syselsätta mig med, tur att man kan kolla in bloggen då o skriva lite små skit.

Idag har jag minnsan sovit till 4 på eftermiddan, vaknat då o då för att ge lillan mat men annars har jag varit helt utslagen, julafton börjar närma sig o jag har fått ångest över att jag int har förberett lite inför det, måst ta tag i godisbakandet o allt annat gott som ska finnas på julaftons julbord. Imorgon måste jag ta tag i handlandet o sedan sätta igång, ja vi får då iaf se hur det går.


Nu ska jag lyssna på lite musik o mysa med min klarvakna dotter som kommer vara vaken hela natten till imorgonbitti nån gång då hon kommer däcka igen, o jag får hoppas jag int kommer vara en död / levande zombi imorgon då :)
Jag som har så jävulusans mkt o gö,

Nattinatt.





1 dec. 2011

Tar aldrig slut.


Detta barn skrik tar aldrig slut, mamsen får aldrig sova,
jag som måst ju vara pigg imorgon då en kompis kommer o hälsar på med sin son :) hon får bara hoppas jag int somnar :)